середа, 17 березня 2021 р.

 

Заняття "Чарівні квіти" 

(15.03.2021р.) 

 "Витоки здібностей і обдарування дітей - на кінчиках їхніх пальців. Від пальців, образно кажучи, йдуть найтонші нитки - струмочки, які живлять джерело творчої думки. Іншими словами, чим більше майстерності в дитячій руці, тим розумніша дитина".

В. О. Сухомлинський

  Діткам групи «Бджілка» дуже

подобаються нетрадиційні способи малювання. Це сприяє розвитку творчого мислення, уяви, креативності, розширенню уявлень про навколишній світ. Малювання піною для гоління - процес захоплюючий і цікавий. Піна приємна на дотик, дарує нові тактильні відчуття і приємний запах. Легко змивається з рук, одягу і будь-якої поверхні. Творчість з використанням такої нетрадиційної техніки малювання створює позитивну мотивацію до малювання, розслабляє, будить фантазію і дарує масу позитивних емоцій.

  Кожна дитина за своєю природою - творець. Але, як правило, його творчі можливості знаходяться в прихованому стані і не завжди повністю реалізуються. Створюючи умови, які спонукають дитину до занять мистецтвом, можна розкрити ці дрімаючі до пори до часу творчі нахили.

 А головне те, що нетрадиційне малювання відіграє важливу роль в загальному психічному розвитку дітей. Адже головним є не кінцевий продукт - малюнок, а розвиток особистості: формування впевненості в собі, в своїх здібностях, цілеспрямованість . 

Заняття " Чарівні квіти"

Немає коментарів:

Дописати коментар